Koti CHL CHL-kausi käynnistyy torstaina – HIFK-käskijä Peltonen: “Lohkomme on kova ja on hienoa...

CHL-kausi käynnistyy torstaina – HIFK-käskijä Peltonen: “Lohkomme on kova ja on hienoa olla siinä mukana”

88
0

Jääkiekon euroturnaus Champions Hockey Leaguen kausi 2021-22 käynnistyy elokuun 26. päivänä ensimmäisillä alkulohko-otteluilla. Mukana on neljä suomalaisjoukkuetta: Lukko, TPS, HIFK ja Tappara.

Lohkoissa on mukana 32 joukkuetta, jotka ovat jaettuina kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Joukkueet pelaavat kahdesti toisiaan vastaan ja lohkojen kaksi parasta selviytyvät jatkopeleihin. Lukon kanssa samassa C-lohkossa pelaavat Cardiff Devils, Lausanne HC ja Adler Mannheim.

– Meillä on nuorentunut joukkue, joten saamme hyvää kokemusta, kun edessä on erilaisia joukkueita ympäri Eurooppaa. Näistä tulee hauskoja pelejä, Lukko-luotsi Marko Virtanen miettii.

TPS:n kanssa samassa A-lohkossa pelaavat Pinguins Bremerhaven, Växjö Lakers ja Sparta Prague.

– Tämä on tiukka lohko, mutta meillä on kaikki mahdollisuudet jatkoon. Jokaisessa pelissä on tehtävä parhaamme, se on selvä, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas pohtii.

HIFK:n kanssa samassa B-lohkossa pelaavat Mlada Boleslav, Lions Zürich ja Frölunda.

– Lohkomme on kova ja on hienoa olla siinä mukana. Olemme valmistautuneet huolella ja olemme valmiita hyviin tuloksiin, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen toteaa.

Tapparan kanssa samassa E-lohkossa pelaavat HC Lugano, Eisbären Berlin ja Skellefteå AIK. Tamperelaiset ovat yksi kolmesta seurasta, jotka ovat olleet mukana jokaisella kaudella, mutta mestaruutta ei ole vielä tullut.

– Haluamme nyt voittaa tämän turnauksen, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola alleviivaa.

Lähde: CHL:n tiedote