Koti Liiga HIFK ei pysty pelaamaan ensi viikon Kärpät-ottelua – Liiga määräsi oululaisille luovutusvoiton!

HIFK ei pysty pelaamaan ensi viikon Kärpät-ottelua – Liiga määräsi oululaisille luovutusvoiton!

44
0

Liiga-seura Helsingin IFK:ssa oli maaliskuun aikana useita koronatartuntoja. Seura määrättiin maaliskuussa karanteeniin joka päättyi 27. maaliskuuta.

HIFK tiedotti tänään, että joukkue ei pysty pelaamaan ensi viikon tiistaina Oulun Kärppiä vastaan. Ilmoituksen jälkeen Liiga tiedotti, että Kärpille annetaan ottelusta luovutusvoitto.

Seura perustelee asiaa sillä, ettei 14 vuorokauden aika ei ole riittävä sairaudesta toipumiseen, varsinkaan huippu-urheilijalle. HIFK:ssa oli suuri määrä sairastuneita. Joukkueessa ei haluta ottaa riskiä pelaajiensa terveyden suhteen. HIFK:ssa halutaan varmistaa, että sairastuneet pelaajat ehtivät toipua kunnolla, eikä jälkitautien vaaraa enää ole, ennen heidän paluutaan harjoituksiin ja peleihin.

– HIFK:n lääkärin tämän hetken arvion mukaan saamme riittävän määrän pelaajia takaisin kokoonpanoon ensi viikon lopulla. Emme voi vaarantaa pelaajiemme terveyttä ja siksi emme pysty osallistumaan ensi tiistain otteluun, kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen seuran tiedotteessa.