Koti Liiga TPS-pomo paljastaa karun faktan: Pelaajabudjetti putoaa 600 000 euroa!

TPS-pomo paljastaa karun faktan: Pelaajabudjetti putoaa 600 000 euroa!

179
0

Viime aikoina on käyty kovaa keskustelua siitä, että miksi Turun Palloseura on kasannut joukkueen täyteen ulkomaalaisia.

TPS:n urheilujohtaja Rauli Urama paljastaa, että miksi tähän tilanteeseen on tultu.

– Nopeasti kun katson, niin meiltä taisi kuusitoista pelaajaa lähteä pois. Me olimme valmiita näiden asioiden kanssa ehkä vuodenvaihteessa tai hieman sen jälkeen. Me olimme jo myöhässä eikä meillä ollut mahdollisuuksia lähteä kilpailemaan kotimaisista pelaajsta, Urama toteaa ja jatkaa:

– Teimme sitten sellaisen linjanvedon, että keitä Suomesta on saatavilla, niin heidät kiinnitetään ja omat nuoret halusimme varmistaa heidän jatkonsa. Meidän taloudellinen tilanteemme on sellainen, että vähän laskentatavasta riippuen, eli montako juniorisopimusta siihen lukuun otetaan mukaan, niin pelaajabudjettia on pudotettu sellaiset reilut 600 000 euroa.

Urheilupomon mukaan ulkomaalainen pelaaja on tällä hetkellä huomattavasti suomalaista halvempi, jonka lisäksi taustalla on myös suurempia, yhteiskunnallisia asioita.

– Esimerkiksi Ruotsissa ulkomaalainen pelaaja voi pelata kolme ensimmäistä vuotta 10 prosentin verotuksella, niin onhan sillä aikamoinen vaikutus kilpailutilanteeseen. Kun pelaajalla oli toisena vaihtoehtona vaikka juuri Ruotsi, niin meillä ei vain raha riittänyt, Urama toteaa ja jatkaa:

– Ja jos käännetään se vielä niin, että nyt kun on vielä paljon hyviä suomalaispelaajia kaupan, niin samalla rahalla, millä hankimme 10 ulkomaalaista, olisimme saaneet kolme suomalaista emmekä yhtään enempää. Se on vaan näin tyly asia, eli joukkue pitää kasaan saada.

Lähde: TPS:n verkkosivujen haastattelu