Koti Internet Näkökulma: Armenia voiton takana joukkueen henkinen lujuus.

Näkökulma: Armenia voiton takana joukkueen henkinen lujuus.

417
0

Viime lauantaina tappio Bosnia ja Hertsegovinalle tiesi Suomelle hankalaa tilannetta ennen tiistain Armenia ottelua, oli pakkovoiton paikka. Suomi ei ole ikinä ollut vahvimmillaan tiukoissa paikoissa, ja epäilykset kisapaikan saavuttamisesta voimistuivat.

Tiistai-illan voitto Armeniasta numeroin 3-0 pistivät epäilijöille jauhot suuhun. Suomi pelasi kurinalaisen ja loistavan ottelun. Ottelun alku oli vähän hermostunutta, mutta pikkuhiljaa paine siirtyi Armenian päätyyn. Avausmaalin merkitys tässä ottelussa oli poikkeuksullisen suuri, Fredrik Jensenin 1-0 maali vapautti koko Huuhkajat joukkuettä, sekä fanaattista kotiyleisöä.

Suomen suurin ilonaihe viimeisissä otteluissa on ollut selvästi Joel Pohjanpalo. Vakavan loukkaantumisen jälkeen palannut Pohjanpalo on tuonut leveyttä ja juonikkuutta Suomen hyökkäyspelaamiseen. Pohjanpalo alusti Teemu Pukin 2-0 maalin, joka lopulta viimeistään ratkaisi ottelun Suomelle. Tulevaisuutta ajatellen kärkikaksikko Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo herättävät varmasti jo nyt kauhua vastustajissa.

Markku Kanervalle voitaisiin samantien pystyttää patsas eduskuntatalon eteen, niin hienoa työtä tämä herrasmies on tehnyt. Kanerva on tekemässä historiallista temppua yhdessä joukkueensa kanssa, josta puhutaan vielä pitkään.

EM-kisapaikka on jo erittäin lähellä, mutta tämän illan voitto kertoi sen tärkeimmän Huuhkajista: Suomi on valmis isoihin peleihin, ja joukkueen henkinen kantti on täyttä timanttia.